Vremea in Braila » Detalii & Prognoza

Muzeul Brailei

Muzeul Brailei

Adresa: Braila, str. Traian, nr. 3
Web: www.muzeulbrailei.ro

La cererea unui Comitet de initiativa, la 23 august 1881 regele Carol I autorizeaza prin decretul regal 2134, deschiderea si functionarea muzeului stiintific la Braila.

Neavand un sediu propriu a functionat sub titulatura de muzeu stiintific in localul liceului Nicolae Balcescu, avand un caracter didactic.


La 2 iunie 1955 s-au pus bazele actualului muzeu prin inaugurarea Muzeului mixt de istorie "Hristo Botev". Expozitia de baza avea 2 sectiuni: arheologie si foto-documentara (ilustra activitatea poetului si revolutionarului bulgar Hristo Botev). A fost deschisa intr-un local de han, cunoscut de braileni ca Hanul lui Ceapiru.


In 1959 muzeul isi muta sediul in cladirea fostului Hotel Francez din Piata Traian, nr. 3.


In 1964 se infiinteaza Sectia de stiintele naturii (intr-un local propriu situat in Parcul Monument), in 1971 sectia Memoriale iar in 1976 sectia Etnografie si arta populara.


Muzeul Brailei are sectiile: . Arheologie . Istorie . Etnografie . Arta . Memoriale . Stiintele Naturii.

Muzeul BraileiComentarii la Articol

  • Dec14 nu nu. S-au revoltat taignii din Braila, deoarece ei nu e tigani, numai mama si tata lor ei e bronzati de la plaja si de aia s-a numit asa fara nicio aluzie la Braila.PS: pentru nenea cu calul. La vremea aia deja nu mai era voie cu patrupedul pe strazi ca polua si derapau mertzanele in balega, cu risc crescut de manjit demoazelele iesite la plimbare pe Calarasi.

    DE PRGjwvVHtLctjoGwpwm, postat pe 02-02-2013, la 01:56

Pentru a adauga un comentariu completeaza rubricile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

COMENTARIU (*)

0 din 100 cuvinte permise

CAPTCHA Image[ Alta Imagine ]

Comentariile ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.


Muzee, Centre culturale, Case memoriale Braila

Din aceeasi categorie
Muzeul Brailei

Muzeul Brailei

Piese de schimb pentru camioane si autobuze


Ziar online stiri Sud est Romania