Vremea in Braila » Detalii & Prognoza

Manastirea Sfantul Pantelimon, Braila, Lacu SaratManastirea este situata la 5 km de municipiul Braila, in statiunea Lacu Sarat, intr-un cadru minunat cunoscut in trecut sub numele de "Parcul Englez."

Piatra de temelie a fost pusa de catre Prea Sfintitul Episcop al Dunarii de Jos Dr. Casian Craciun prin sfintirea locului manastirii, la 27 iulie 1996, cu ocazia sarbatorii Sfantului Pantelimon.

Manastirea a fost construita in stil arhitectonic maramuresean, lucrarile desfasurandu-se pe o perioada de 3 ani. Fondurile pentru constructie s-au strans prin contributia Primariei Braila si prin donatiile unor sponsori locali.

La 27 iulie 1999, in prezenta autoritatilor locale, a avut loc sfintirea manastirii de catre Episcopul Dr. Casian Craciun. Primul preot al manastirii a fost Ion Casian, decedat in 2003.

Constructia are inaltimea de 25m, suprafata interioara de 96 mp iar cea exterioara de 120 mp.Galerie foto Manastirea Sfantul Pantelimon, Lacu Sarat, Braila

Manastirea Sf. Pantelimon, Braila
Manastirea Sf. Pantelimon, Braila
Manastirea Sf. Pantelimon, Braila
Manastirea Sf. Pantelimon, Braila
Fantana Aghiazma
Fantana Aghiazma

Comentarii la Articol

Nu exista comentarii la acest articol !

Pentru a adauga un comentariu completeaza rubricile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

COMENTARIU (*)

0 din 100 cuvinte permise

CAPTCHA Image[ Alta Imagine ]

Comentariile ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Piese de schimb pentru camioane si autobuze


Ziar online stiri Sud est Romania