Vremea in Braila » Detalii & Prognoza

Biserica Sfantul Mina Braila

Biserica Sfantul Mina Braila

Braila, str. Deva, nr. 2
Categorie: Biserici Ortodoxe

Simtindu-se nevoia infiintarii unei biserici in aceasta zona, in anul 1919, pe cheltuiala marelui filantrop Nedelcu Chercea, s-a construit initial un paraclis din paianta. Sfintirea paraclisului (ce purta numele de Sfantul Mina si Sfantul Nicolae) s-a savarsit la 24 februarie 1919 de catre episcopul Buzaului, Dionisie.


Obisnuit cu actele filantropice, Nedelcu Chercea incepe lucrarile de constructiei ale actualei biserici, in 1919 punandu-se si piatra de temelie. Biserica, ridicata langa vechiul paraclis pe un teren donat de Primaria Brailei (act donatie 6853 / 30 iunie 1923) a fost finalizata in anul 1928. Este realizata in stil arhitectonic bizantin cu planul in forma de cruce si cu o singura turla. Pictura bisericii a fost executata de catre pictorul C. Cardas din Tulcea.


Clopotnita bisericii a fost construita in 1922 si dotata in 1928 cu doua clopote, unul de 1000 kg iar celalalt de 500 kg, ambele turnate la fabrica "V Răscanu" din Bucuresti.


Sfintirea lacasului s-a facut la  8 noiembrie 1928 de catre episcopul Buzaului Ghenadie Niculescu.


La subsolul bisericii se afla cavoul sotilor Nedelcu si Ana Chercea avand amplasate deasupra busturile celor doi (realizate de marele artist Fr. Storck intre 1928-1929).Galerie foto Biserica Sfantul Mina Braila

Biserica Sfantul Mina Braila
Biserica Sfantul Mina Braila
Biserica Sfantul Mina Braila
Clopotnita
Clopotnita
Biserica Sfantul Mina Braila

Comentarii la Articol

Nu exista comentarii la acest articol !

Pentru a adauga un comentariu completeaza rubricile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

COMENTARIU (*)

0 din 100 cuvinte permise

CAPTCHA Image[ Alta Imagine ]

Comentariile ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Piese de schimb pentru camioane si autobuze


Ziar online stiri Sud est Romania