Vremea in Braila » Detalii & Prognoza

Ion Teodorescu Sion

(n. 2 ianuarie 1882, Ianca,Brăila - d. 31 martie 1939, București)
Pictor, "unul dintre cei mai mari pictori ai compoziţiei pe şevalet din plastica românească" (Doina Schobel), cu studii superioare la Academia de Arte Frumoase de la Paris, membru al Comitetului de constituire a Societăţii Artiştilor Plastici, distins cu prestigioase premii la expoziţii intrenaţionale.

Urmează în Brăila şcoala primară între 1889 şi 1893 şi trei clase la Liceul Real din aceeaşi localitate (1894-1897).

A urmat cursurile Şcolii Naţionale de Arte Frumoase din Bucureşti (1894-1903) avându-i profesori pe G.D. Mirea, Ipolit Strîmbu, şi Ion Georgescu, iar în perioada 1904-1907 a studiat la Academia des Beaux-Arts din Paris cu Jean Paul Laurens şi Luc Olivier Merson.

Face călătorii de studii în Algeria, Anglia, Belgia, Olanda, Franţa, Italia, Turcia, etc. În acest timp, a publicat și desene satirice în revistele „Furnica”, „Zavera” și „Nea Ghiță”.

Este membru fondator al Asociaţiei "Arta Română", membru (in câteva rânduri vicepreşedinte si preşedinte) al juriilor Saloanelor Oficiale, profesor la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti.

Face parte din Comitetului de constituire a Societăţii Artiştilor Plastici. Este Inspector general în Ministerul Artelor (1926).

Participă la expoziţiile de artă românească din străinătate: Barcelona (1929), Haga şi Amsterdam (1930), Paris (1937), New York (1939).

În 1935 face parte din grupul de artişti care a decorat interiorul Palatului Regal (actualul Muzeu de Artă al României).

Află şi alte detalii aici

Comentarii la Articol

Nu exista comentarii la acest articol !

Pentru a adauga un comentariu completeaza rubricile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

COMENTARIU (*)

0 din 100 cuvinte permise

CAPTCHA Image[ Alta Imagine ]

Comentariile ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Piese de schimb pentru camioane si autobuze


Ziar online stiri Sud est Romania