Vremea in Braila » Detalii & Prognoza

Hariclea Darclée

(n. 10 iunie 1860, Brăila; d. 12 ianuarie 1939, București)
Solistă de operă, una dintre cele mai celebre cantăreţe dramatice ale timpului, cu concerte pe marile scene lirice ale lumii.

Debutează într-un recital de canto în 1881 pe scena teatrului din Brăila, iar pe 21 aprilie 1884 (acompaniată de cunoscuta pianistă Zoe Miclescu) obţine un frumos succes într-un concert dat în Iaşi.

În 1886 pleacă la Paris unde studiază canto şi conservator.
Sfătuită de renumitul bariton Faure dar şi de compozitorul Gounod, la 4 ianuarie 1889 debutează la Opera Mare din Paris în rolul Margaretei din Faust şi a Julietei din Romeo si Julieta şi obţine un mare succes. Timbrul vocal şi jocul scenic expresiv au impus-o printre cele mai apreciate cântăreţe dramatice ale timpului.

A cântat pe merile scene ale lumii amintind aici Nisa, Petersburg, Milano, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Montevideo, New York, Monte Carlo, Roma, etc.

 

Comentarii la Articol

Nu exista comentarii la acest articol !

Pentru a adauga un comentariu completeaza rubricile de mai jos si apasa butonul ADAUGA COMENTARIU.

COMENTARIU (*)

0 din 100 cuvinte permise

CAPTCHA Image[ Alta Imagine ]

Comentariile ce contin expresii licentioase, atacuri la persoana, instiga la ura, rasism, xenofobie sau homofobie, ori aduc atingere altor persoane vor fi editate sau sterse. Comentariile trebuie sa faca referire la subiectul articolului.

Piese de schimb pentru camioane si autobuze


Ziar online stiri Sud est Romania